Shop
Covrigi turcesti ‘Simit’ original, Vegan, 4 x 105 g
După ce produsul ajunge la tine, trebuie consumat în aceeași zi.
Dacă produsul este păstrat la frigider timp de 1-2 zile, gustul acestuia se poate deteriora.
Cum se prepară:
Se încălzește 4-6 minute la 180 de grade. Nu înghețați din nou produsul dizolvat. Niciunul dintre produsele noastre nu are untură sau aditivi. Data de expirare și numărul de serie ale lotului sunt pe ambalaj.
Simit este o pâine circulară, încrustă de obicei cu semințe de susan sau, mai rar, semințe de mac, in sau floarea soarelui, găsită în bucătăriile fostului Imperiu Otoman și Orientul Mijlociu. Mărimea lui Simit, crunch, mestecat și alte caracteristici variază ușor în funcție de regiune.
În İzmir, simit este cunoscut sub numele de gevrek („crocant”), deși este foarte asemănător cu soiul Istanbul. Simit din Ankara sunt mai mici și mai clare decât cele din alte orașe.
Simit este unul dintre cele mai populare alimente practice din lume. Este consumat mai ales în Orientul Mijlociu și Balcani. Deși este un aliment indispensabil pentru micul dejun, nu este neobișnuit să mănânci covrigi crocante, proaspete, la prânz sau la cină.
Conform Wikipedia; „Simite se numește kuluri (greacă: κουλούρι) în Grecia. Se numește „crocant” în Bulgaria, „circular” în Serbia și „covrigi” în România.
Preparat ca hrană practică pentru pasagerii din Izmit, care este cunoscută drept zona de cazare a rulotelor care vin la Istanbul sau merg spre est din Istanbul, simit poate fi considerat drept unul dintre primele exemple de fast-food cu această caracteristică.
În cele mai vechi surse de arhivă care menționează simit-ul, este scris că simit-ul a fost consumat la Istanbul din 1525. Conform Registrului Şer’iyye din Üsküdar; În 1593, greutatea și prețul covrigilor au fost standardizate pentru prima dată în istorie.
Călătorul din secolul al XVII-lea, Evliya Çelebi, a scris că în Istanbul, în anii 1630, existau 70 de afaceri care vindeau simit. Producătorii de covrigi pot fi văzuți în picturile în ulei ale lui Jean Brindesi, datate la începutul secolului al XIX-lea, înfățișând viața de zi cu zi din Istanbul.
Warwick Goble a pictat și producători de simit în Istanbul în 1906. De-a lungul timpului, simit și soiurile sale au devenit un aliment popular în tot Imperiul Otoman.
Astăzi, în multe părți ale Anatoliei, precum și în Balcani se produc covrigi unici și diferite.
Cel mai cunoscut dintre aceste covrigi este covrigiul Ankara de culoare închisă, care este gătit cu melasă obținută din podgoriile din Ankara.
Weight | 0,42 kg |
---|---|
Brand | Lezza |
Greutate | 4 x 105 g |
Tara de Origine | Turcia |
Ce spun degustatorii?
Reviews
Inca nu avem nici o recenzie.
Parerea ta conteaza!